Minőségi olasz receptek. Összegyűjtöttük számodra az eredeti olasz recepteket, legyen szó tészta, saláta vagy rizottó receptekről.

Olaszország



Hirdetés

Kategóriák



Tészta Receptek
 
Tészta Receptek
Saláta Receptek
 
Saláta Receptek
Pizza Receptek
 
Pizza Receptek
Rizottó Receptek
 
Rizottó Receptek
Egyéb Receptek
 
Egyéb Receptek
Elôételek
 
Elôételek
Második fogások
 
Második fogások
Levesek
 
Levesek
Desszertek
 
Desszertek
 

» Minestrone leves


Az eredeti olasz zöldség leves.



Add a Facebook-hoz Add az IWIW-hez  Nyomtatás
Idők:
Előkészületek: 25 perc
Elkészítés: 45 perc
Összesen: 70 perc

Nehézség:
közepesen nehézközepesen nehéz

Olasz régió:
Lazio



A „Minestra” annyit tesz olaszul, hogy leves. A Minestrone jelentése pedig „a nagy leves”, amely egy zöldségekkel teli ételre utal.

A minestrone leves receptjének meghatározása szinte lehetetlen. Minden régiónak, minden évszaknak, és minden családnak meg van a saját receptje. Néhány receptben, például a római változatokban, van tészta, némelyikben nincs. Némelyik receptben több hüvelyes, káposzta, vagy zöldfűszer van. Liguriában például pestót adnak a leveshez, amely egy ízletes, bazsalikomos ízvilágot kölcsönöz az ételnek. Gyakran készítik a hűtőben éppen megtalálható zöldségekből ezt a finomságot.

Szinte bármilyen szezonális zöldséget beletehetünk ebbe a levesbe. A lényeg, hogy a hozzávalókat rövid időközönként, a főzési időnek megfelelően adjuk a leveshez, hogy elkerüljük a hozzávalók túlfőzését. Az alábbi recept egy viszonylag egyszerű, de finom változata a minestronénak.



Hozzávalók

4 főre

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 60 gramm nem túl füstös szalonna
  • 2 közepes fej hagyma
  • 2-3 sárgarépa
  • 1 zellerszár, finomra aprítva
  • Fél kg burgonya
  • 1 szál petrezselyem, finomra aprítva
  • 2-3 friss paradicsom
  • 1 liter házi húsleves
  • 1 kisebb cukkíni, kockákra aprítva
  • 1-2 maroknyi saláta, aprítva
  • 1 kisebb cékla, aprítva
  • 100 gramm spagetti tészta, 1-2 cm-es darabokra törve
  • 4 evőkanál reszelt parmezán
  • Só és bors

 



Elkészítés

1. Öntsük az edénybe az olívaolajat, és állítsuk közepesre a lángot. Majd dobjuk rá az aprított bacont. Amikor a bacon kicsit megpirult, öntsük rá a felaprított hagymát is. Addig pirítsuk, amíg a hagyma puha, és áttetsző lesz. 

1

2. Majd keverjük hozzá a répát és a zellert. Majd főzzük egy rövid ideig.

2

3. Adjuk hozzá a kockára vágott krumplit, és főzzük egy percig.

3

4. Majd öntsük bele a paradicsomot és a petrezselymet.

4

5. Adjuk hozzá a húslevest, majd a sót és borsot és forraljuk fel a levesünket.

5

6. Majd kb. 10 perc múlva, adjuk hozzá a cukkínit, salátát, és a céklát. Majd főzzük újabb 10 percig.

6

7. Amikor a zöldségek félig megfőttek, de még mindig kemények, adjuk hozzá a tésztát, vegyük figyelembe a tészta ajánlott főzési idejét, nehogy túl főzzük. A végén még ízlés szerint sóval, borssal kalibrálhatjuk a levest, majd jöhet a parmezán sajt. 

Melegen tálaljuk a téli időszakban, nyáron azonban hagyhatjuk kissé kihűlni, és langyosan tehetjük az asztalra.

Jó étvágyat!

7

A Chef tippje

A felhasznált zöldségek szabadon variálhatóak, a felsoroltak közül nyugodtan kihagyhatunk párat, amelyeket például káposztára, zöldborsóra, vagy babra cserélhetünk.

Ha túl sűrűnek találnánk a levest, akkor még több húslevessel, vagy esetleg vízzel még felönthetjük.





Hozzászólások



Eddig 1 hozzászólás érkezett

Szólj hozzá!


Név:


E-mail:


Hozzászólás:


Kérjük gépeld be az alsó mezőbe a képen látható karaktereket

Kép:
CAPTCHA

Kód:


 

Fekete Krisztián - 2014:03:26 18:06

Végre egy oldal, ahol normális recepteket találni. Nem szutyok házi amatőrök által leveskockával meg vegetával kreált szemetet. Kiváló ételrecept!
 
 


Hasonló receptek




Olasz paradicsomos-sajtos melegszendvics


Elkészítés:
20 perc

Nehézség:
könnyű



Sült paradicsomos ciabatta


Elkészítés:
35 perc

Nehézség:
könnyű



Insalata Caprese


Elkészítés:
20 perc

Nehézség:
könnyű

Olasz régió:
Campania



Olasz húsgolyók


Elkészítés:
80 perc

Nehézség:
közepesen nehézközepesen nehéz

Olasz régió:
Abruzzo